Hvordan installere WordPress?


Fantastico installasjon

Hvis du har et Linux webhotell hos OnNet ligger WordPress forhåndsinstallert på serveren. Det eneste du trenger å gjøre er å følge denne fremgangsmåten.

Logg først inn på cPanel – kontrollpanelet for ditt webhotell. Siden får du tilgang til ved å skrive /cpanel etter ditt domene. F.eks. http://www.eksempel,no/cpanel/hvis eksempel.no er ditt domene.

Se etter iconet “Fantasico“, som er plassert nederst i hovedmenyen under “Software/Services“.

fantastico-icon

Klikk på Fantastico symbolet. Du kommer nå til Fantastico sin hovedmeny.

Finn WordPress i venstre sidebar (markert med rødt under) og klikk på WordPress linken for å installere WordPress.

fantastico-hovedmeny

Du får nå opp følgende skjermbilde i høyre del av siden:

fantastico-install

Nå er det bare å klikke på “New installation” for å installere WordPress på ditt webhotell som en del av hjemmesidene dine. Etter at du klikker på “New installation” vil du komme til en konfigurasjons side hvor du blir bedt om å angi i hvilken mappe du ønsker å installere WordPress i, samt hvilket brukernavn og passord du ønsker å bruke for å logge på programvaren etter installasjonen. Etter at du har angitt dette, installerer Fantastico selv WordPress på korrekt måte og redirecter deg til innlogginssiden til WordPress.

Deretter er det bare å logge inn på Dashbordet til WordPress og begynne å sette opp webdesignet (themes) og funksjonene (plug-ins) du ønsker å ha med i ditt nettsted.