Skru på/av kommentarer på sider/innlegg


Standard leveres WordPress med sin kommentar funksjon enablet for alle sider og innlegg du lager. 

Med dette menes at WordPress automatisk setter inn et felt i bunnen av alle sider og innlegg hvor besøkende kan legge igjen sine egne kommentarer til det de nettopp har lest og lese andre sine sine kommentarer, eventuelt kommentere deres kommentarer.

Denne funksjonen er praktisk for blogger, men ikke alltid for statiske sider. Stadig flere bloggere velger dessuten å bruke Facebook sin kommentar funksjon under innleggene de skriver, slik at alle som har en Facebook profil kan kommentere uten å opprette en egen profil på ditt nettsted, samtidig som kommentarene da blir delt på din Facebook side, i tillegg til under det aktuelle innlegget på din WordPress side. Dette skaper en lagt større rekkevidde (bedre markedsføring) enn om kommentarene ikke blir delt på din Facebook side.

At brukerne i tillegg kan dele kommentarene sine med alle sine Facebook venner er en annen grunn for at stadig flere bloggere ønsker å fjerne WordPress sitt innebygde kommentarsystem, til fordel for Facebook sitt kommentarsystem.

Spørsmålet er bare hvordan gjør du dette?

La meg forklare. Lag en ny side eller innlegg, eventuelt åpner du en side eller et innlegg du allerede har laget.

Øverst i høyre hjørne av skjermen din vil du finne en fane med navn “Skjerminnstillinger“. Klikk på denne. Du vil nå få opp et felt øverst på siden din med alle valgmulighetene du har.

Avhuk avkrysningsboksen “Diskusjon” og lukk fanen igjen.

Skroll deg nederst på siden eller innlegget ditt. Her vil du nå finne et nytt område kalt “Diskusjon”. Området inneholder to valg:

Hvis du IKKE ønsker at WordPress sitt kommentarfelt skal vises under hver side og innlegg fjerner du avmerkningen i boksen “Tillat kommentarer”. Du kan samtidig fjerne “Tillat tilbakesporinger og tilbakeping”, da dette bare er et varslingssystem for bruk av kommentarfunksjonen og link til siden/innlegget. Ønsker du å gjøre kommentarfeltet tilgjengelig igjen går du tilbake og markerer dette feltet igen.

Klikk på “Publiser” eller “Oppdater” for å lagre endringen du har gjort. Dette er alt du trenger å gjøre for å fjerne eller legge til WordPress sitt kommentarfelt til dine sider og innlegg.

Under finner du en YouTube video som viser hvordan du går frem for å gjøre dette.