Slik setter du opp WordPress etter installasjonen


wordpress settings

Etter at du har installert WordPress lønner det seg å starte med å sette opp din WordPress installasjon slik du ønsker at den skal virke.

Innstillinger (Settings)

Selve oppsettet av din WordPress applikasjon gjør du under menyvalget “Instillinger“.

wordpress-settings

Hva du kan gjøre under “Innstillinger” er forklart i YouTube videoen under. Lengre ned finner du et kort sammendrag.

General Settings:

Ved å gå til denne siden kan du angi:

Site title: Navnet på ditt nettsted. F.eks. ditt firmanavn.

Tagline: En setning som vises under Site title hvis visning av sitetitle og tagline velges som en del av headdingen. Har du en slogan/slagord eller ligende, er dette stedet å sette dette.

WordPress Address (URL): URL til nettstedet og din WordPress installasjon

Site Address (URL): URL til nettstedet, hvis dette ikke er det samme som gjelder for WordPress installasjonen. Default er denne adressen lik som WordPress Address (URL).

E-mail Address: Offisiell epostadresse for nettstedet. Brukes bl.a. når WordPress skal resende deg passordet hvis du glemmer passordet til WordPress Dashbord. Sørg for at denne adressen alltid er korrekt.

Membership: Hvis du ønsker å benytte deg av blogg funksjonen i WordPress og vil at alle skal kunne registrere seg for å kommentere på dine blogginnlegg, må du avhuke denne boksen.

New User Default Role: Hvis du ønsker å benytte blogg funksjonen i WordPress angir du her hvordan bruker de som registrerer seg skal bli etter registrering.

Timezone: Angivelse av hvilken tidssone WordPress skal benyttes seg av for at klokkeslettet på poster, kommentarer og kalendere skal bli korrekte for brukerne. Velg tidssone fra drop down menyen.

Date Format: Angivelse av hvordan datoen skal vises.

Time Format: Angivelse av hvordan klokka skal formateres og vises for brukerne.

Week Starts On: Velg om en ny uke skal starte på søndag eller mandag.

Writing Setting

På denne siden velger du i hvilken blogg kategori nye poster (blogginnlegg) skal publiseres i default, samt hvordan du ønsker at et sammendrag av postene skal vises på kategorisidene som lister opp de siste bloggene, sortert i synkende rekke etter dato (den nyeste først – den eldste til slutt).

Reading Settings

Front page displays: Velg hva som skal vises på forsiden. Du kan her velge å vise en fast statisk side eller en side med dine siste blogg innlegg (poster).

Blog pages show at most: En angivelse av hvor mange poster (blogg innlegg) en kategoriside som inneholder en opplistning av alle blogg innleggene (postene) skal inneholde, før brukeren må klikke på “neste side”.

Syndication feeds show the most recent: En angivelse av hvor mange av dine siste poster (blogg innlegg) som skal vises i RSS-Feed fra ditt nettsted.

For each article in a feed, show: Velg hvordan en post skal vises i dine RSS-Feed.

Search Engine Visibility: Avhuk denne boksen hvis du ikke ønsker at søkemotorene skal indeksere ditt nettsted. Er spesielt aktuelt i forbindelse med utviklingen av nettstedet, før du offisielt langserer det.

Discussion Settings

Denne siden forteller hvilke rettigheter brukerne som skal registrere seg for å kommentere på dine poster skal ha, hvilke krav som stilles til dem og hvordan de selv kan holde seg oppdatert om hva som skjer på din blogg.

Ønsker du ikke å bruke blogg funksjonen til WordPress kan du her mer eller mindre disable brukernes mulighet til å kommentere på dine sider og blogger ved å fjerne avhukningen i boksen “Allow people to post comments on new articles” og sette feltet “Automatically close comments on articles older than” til “1 days”.

Media Settings

Denne siden tar for seg hvor store bilder det skal være lov til å laste opp og hvor store WordPress skal gjøre disse bildene når de konverterer originalbildene til thumbnails, medium og large bildeformat.

Du angir her bildenes maksimum størrelse – bredde/høyde eller bare en av delene.

Hvis du huker av boksen “Organize my uploads into month- and year-based folders” blir bildene dine liggende i en mappe som har samme navn som måneden og året bilde ble lastet opp. Unnlater du å avhuke boksen blir alle bildene liggende i samme mappe.

Permalink Settings

Denne siden angir hvordan nettstedets URLer skal formateres og vises for søkemotorene og de besøkende. Jeg anbefaler alle her å velge “Post name” som er den mest søkemotorvennlige måten å generere URLer på. Adressen til dine sider og poster vil da bli formatert etter formelen: http://dittdomenenavn.no/post-title/

Når du er ferdig med dette kan du gå videre og velge webdesign (tema) og de funksjonene du ønsker å inkludere i din WordPress installasjon (utvidelser).