Hva er en shortcode?


En shortcode er en “tag” som du kan sette inn i dine sider og innlegg for å inkludere resultatet fra en utvidelse i en side eller post.

En shortcode er med andre ord en forlengelse av dine widgets områder, med den forskjell at de gjør det enkelt å sette inn dine plug-ins hvor du selv vil i dine sider og poster.

En shortcode angis med braketter Det vil si ved hjelp av tegnene: [ = angir at shortcode starter her og ] = angir at shortcode stopper her.

Mellom tegnene står selve shortcode. Hvordan den angis varierer fra utvidelse til utvidelse. Sjekk dokumentasjonen til utvidelsen for å finne ut hvilke shortcode utvidelsen støtter og hvordan du skriver denne shortcoden i dine sider og innlegg.

I sin enkelste form angis en shortcode slik: [navn på plug-ins].

En shortcode funerer slik at innholdet shortcoden representerer blir satt inn akkurat der du angir shortcoden i siden eller innlegget ditt. Shortcode gjør det med andre ord svært enkelt å sette inn avanserte PHP-koder med en brakett for å hvor som helst i sidene og innleggene dine, uten kunnskaper om programmering.

Lag dine egne shortcodes

Avanserte brukere kan i tillegg lage sine egne shortcodes som de kan bruke for å sette inn innhold hvor de vil i sidene og innleggene sine. Å lage egne shortcode krever imidlertid kunnskaper om PHP-programmering.

YouTube videoen er for “eksperter” og viser hvordan du går frem for å lage dine egne shortcode som du kan kalle opp hvor du vil i en side eller innlegg.