Trenger nye nettsider eller ikke?

 

Hvis du kan svare JA på en eller flere av spørsmålene under så trenger du nye nettsider. Det vil si nettsidepakken WordOnNet

1. Nettsidene dine benytter fortsatt en eller flere flash-spillere (flash animasjoner)

Flash er en gammel standard for visning av animasjoner, men denne standarden støttes ikke lenger av nettleserne og utvikleren Adobe har lagt ned den videre satsningen.

2. Nettstedet er tregt

Nesten halvparten av alle besøkende vil gå fra en nettside som ikke lastes på under tre sekunder. Hvert sekund av lasting vil koste deg ytterligere 7%. Det er ikke bare dårlig for førsteinntrykket, men kan også vise seg å være svært kostbart. Å miste ett salg bare for å slippe å oppgradere hastigheten til nettsidene er en svært ulønnsom strategi. At Google også straffer trege sider i sine søkeresultater er en annen grunn for å sørge for at du har raske og brukervennlige sider.

3. Innholdet er ikke oppdatert

Hvis innholdet ditt på sidene er gammelt forsvinner potensielle og eksisterende kunder fort, da de tror at du har lagt ned virksomheten din. At Google også straffer gamle utgåtte sider fra søkeresultatene sine er en annen viktig grunn for å holde nettsidene oppgradert. Er de ikke oppgradert på flere år, bør du ikke bare oppgradere dem, men utvikle helt nye sider for å få sidene til å støtte alle standarder og funksjoner som forventes av et profesjonelt nettsted idag. Har de som utviklet nettsidene lagt ned, bør du ihvertfall oppgradere nå.

4. Nettstedet er dårlig integrering mot søkemotorene

Hvis nettsidene dine ikke er søkemotoroptimaliserte for å gi best mulig rangering i søkeresultatene til Google, er du i praksis usynlig for 90% av dem som søker etter det du tilbyr på Internett. Du bør i så fall utvikle nye nettsider som er søkemotoroptimaliserte, slik at alt innholdet du legger inn automatisk også blir tilpasset for best mulig rangering i Google som tår for 90% av trafikken på Internett.

5. Du oppdaterer nettsidene fortsatt via FrontPage

MS FrontPage var verdens mest populære publiseringsverktøy i mange år, men Microsoft la ned dette produktet nå for 10 år siden og har sluttet å komme med sikkerhetsoppdateringer o.l. Nye webservere støtter heller ikke FrontPage Server Extention lengre. Har du fortsatt FrontPage sider bør du derfor raskest mulig få utviklet nye dynamiske nettsider du kan holde oppdatert selv via nettleseren din.

6. Nettsidene er ikke tilpasset nettbrett og mobil

Halvparten av befolkningen bruker idag mobilen til å surfe på Internett med. Hvis nettsidene ikke har et responsive design som gjør at nettsiden automatisk tilpasser seg størrelsen på brukerens skjerm mister du ikke bare mange potensielle kunder, men du gir dine eksisterende kunder et dårlig inntrykk av din virksomhet. Idag forventer alle å kunne lese alt også på mobilen og padden sin. Dette må problemet må du løse umiddelbart ved å få utviklet nye nettsider som har et responsiv design.

7. Nettsidene er ikke integrert med dine sosiale profiler

Hvis nettsidene dine ikke er integrert med dine sosiale profiler er det  også umulig for dine besøkende å engasjere seg i samtaler med deg og andre brukere av produktene og tjenestene du tilbyr, noe kundene idag forventer å kunne gjøre i stadig større grad. I så fall bør du få dine eksisterende nettsider utvidet med teknologier som gjør dette mulig eller få utviklet nye sider som støtter integrasjonmulighetene de sosiale mediene tilbyr brukerne sine.

8. Nettsidene har funksjoner som ikke lenger virker

I så fall må du få dem fjernet umiddelbart, da de både ødelegger førsteinntrykket brukerne får av siden og sidens rangering i Google.

9. Nettstedet ser gammeldags eller «hjemmemekka» ut

Hvor effektive en nettside er avgjøres av hvor attraktive brukerne som besøker nettsidene finner dem. Det viser en rekke studier. Ser nettstedet ditt gammeldags eller «hjemmemekka» ut vil dette ikke bare sørge for at du ikke får noen som helst effekt fra sidene dine. Du kan faktisk skade virksomhetens omdømme ved å ha slike sider liggende ute. Sannsynligvis er du bedre tjent med å fjerne dem fra nettet til du kan legge ut nye.

10. Konkurrentene har et bedre nettsted enn deg

Det er bare menneskelig natur å dømme virksomheten etter deres hjemmeside. Førsteinntrykket er viktig. Vis konkurrentene har en lysere, raskere og mer effektiv nettside enn din er det mest sannsynlig at at dem blir mer tiltrukket av den. Hvis du føler at du er bedre enn konkurrenten din bør du bevise det med et bedre nettsted.